Renovatie eerste Coentunnel

Bouwkundige engineering

In de gerenoveerde eerste Coentunnel moet in de nieuwe situatie de vervuilde lucht worden afgezogen. Een schoorsteenconstructie is toegevoegd om hoge concentraties fijnstof bij de tunnelmond te voorkomen. Ook is aan de zuidelijke toerit een zogenaamde ventilatienis gemaakt om in geval van calamiteit de rookgassen af te voeren. Daarvoor waren grote aanpassingen in de betonconstructie nodig. Een uitdagende klus!

In dit document beschrijft Ton Peters van Dura Vermeer hoe de ingrijpende aanpassingen tot stand kwamen [download artikel Betoniek]

Overige foto's

Gerelateerde projecten

We zijn trots op ons werk en laten de projecten graag voor zichzelf spreken. Op onze nieuwe website laten we u dan ook graag in woord en beeld kennismaken met Sophia Engineering B.V.

Drakenfontein ‘s-Hertogenbosch

Bouwkundige engineering

Onze opdrachtgever Rots Maatwerk heeft voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch de “...

Batterij opstelplaats GIGA-Buffalo

Bouwkundige engineering

Als onderdeel van de smart-grid van Windnet Oost Flevoland, zijn door onze opdrachtge...

Luifelconstructie station Castricum

Bouwkundige engineering

In het kader van  project Verbeteren toegankelijkheid op station Castricum heeft Sop...

Renovatie Dienstgebouwen Beatrixsluis

Bouwkundige engineering

In opdracht van bouwcombinatie Sas van Vreeswijk (consortium partners Besix, Heijmans...

Uitkijkpunt Balgzand

Bouwkundige engineering

Het natuurgebied in Balgzand heeft, onder andere door de ‘vogelrots’, een...

Parkeergarage Ravel te Amsterdam

Bouwkundige engineering

Een bijzondere ontwikkeling op de Zuidas Op de Amsterdamse Zuidas, een vooruitstreven...