Toezicht Coornhertstraat te Heemskerk

Toezicht en directievoering

In opdracht van Stichting WOONopMAAT, heeft Sophia Engineering het bouwkundig toezicht verricht tijdens de realisatie van 19 duurzame huurwoningen aan de Coornhertstraat in Heemskerk.

Aannemer Newbouw B.V. heeft hier een mooi project afgeleverd. Voor dit project is specifiek gekozen voor huurwoningen waarbij de toekomstige bewoner veel keuzevrijheid krijgt in het bepalen van het uiterlijk van zijn/haar eengezinswoning. Zo hebben bewoners hun eigen unieke fingerprint mogen uitzoeken waarna deze in het metselwerk is verwerkt. Daarnaast hebben ze een kleur voor de voordeur mogen kiezen en de indeling van kozijnen aan de achtergevel mogen bepalen. De drie huizenblokken zijn allemaal van een andere metselsteen voorzien. Zo hebben de woningen ondanks de seriematig bouw toch een uniek en eigen uiterlijk.

Stichting WOONopMAAT heeft de huurders een ruim keuzeaanbod gegeven met betrekking tot het uiterlijk van de keukens en de tegels in sanitaire ruimten. De keuze van de woningstichting om boven de bergingen in de achtertuin een constructie te plaatsen die voor iedere woning 10 zonnepanelen draagt maakt deze huurwoningen niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook in de praktijk zéér duurzaam.

Gemeente Heemskerk verzorgt een compleet nieuwe inrichting van de Coornhertstraat waarbij veel groen rondom de woningen wordt aangelegd met voldoende parkeergelegenheid.

Dit alles maakt dat de 19 gezinnen hier ongetwijfeld nog jaren met veel plezier zullen wonen.

Sophia Engineering is er trots op dit mooie project te hebben begeleid naar een succesvolle oplevering, in opdracht van Stichting WOONopMAAT.

Overige foto's

Gerelateerde projecten

We zijn trots op ons werk en laten de projecten graag voor zichzelf spreken. Op onze nieuwe website laten we u dan ook graag in woord en beeld kennismaken met Sophia Engineering B.V.

Voetgangersbrug Noord CAN

Civiele engineering

Brug Noord CAN is onderdeel geweest van de herinrichting van Centrum Amsterdam Noord ...

Het Nieuwe Lyceum – Bilthoven

Toezicht en directievoering

Het Nieuwe Lyceum is een scholengemeenschap voor havo en vwo in Bilthoven. Gevestigd ...

Brug Driehuizen

Civiele engineering

Deelproject van het project “vervangen 5 bruggen” van het HHNK was brug Driehuize...