Het Nieuwe Lyceum – Bilthoven

Toezicht en directievoering

Het Nieuwe Lyceum is een scholengemeenschap voor havo en vwo in Bilthoven. Gevestigd in een gebouwencomplex dat in de loop der jaren is gegroeid. Door een combinatie van sloop, nieuwbouw en renovatie heeft het gebouw weer een overzichtelijke structuur gekregen. Daarnaast is het geschikt gemaakt voor de nieuwe onderwijskundige opzet en voldoet het aan Frisse Scholen klasse B en BENG.

Naast het gebouw is ook het buitenterrein aangepakt met onder meer nieuwe bestrating, zitelementen en fietsenstalling.

Sophia Engineering heeft in opdracht van Het Nieuwe Lyceum en in nauwe samenwerking met HEVO de directievoering begeleidt tijdens de bouwfase inclusief oplevering. Ook tijdens ingebruikname zijn wij betrokken gebleven bij verschillende aanvullende werken in opdracht van de school.

De uitvoering heeft plaatsgevonden in prettige samenwerking met aannemers als Burgland (B) , Blokzijl (W) en Harwig (E). De begeleiding door architectenbureau OIII. De school is in verschillende opeenvolgende  fases gerenoveerd met de winkel open. Mede door de flexibiliteit van de schoolleiding en de docenten/leerlingen is dit een soepel lopend proces geweest. Waardoor de school een modern en open  karakter heeft gekregen, in een bestaand jasje, zonder verlies van de authentieke details. Het Nieuwe Lyceum is op de toekomst voorbereid!

Kijk hier voor een sfeerimpressie uitvoering

Overige foto's

Gerelateerde projecten

We zijn trots op ons werk en laten de projecten graag voor zichzelf spreken. Op onze nieuwe website laten we u dan ook graag in woord en beeld kennismaken met Sophia Engineering B.V.

Voetgangersbrug Noord CAN

Civiele engineering

Brug Noord CAN is onderdeel geweest van de herinrichting van Centrum Amsterdam Noord ...

Toezicht Coornhertstraat te Heemskerk

Toezicht en directievoering

In opdracht van Stichting WOONopMAAT, heeft Sophia Engineering het bouwkundig toezich...

Brug Driehuizen

Civiele engineering

Deelproject van het project “vervangen 5 bruggen” van het HHNK was brug Driehuize...